Lingonsill

4 personer

  • ca 400 g inlagda sillfiléer
  • 1 dl lingon
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 st pressad eller finhackad vitlöksklyfta
  • 1 kruka hackad persilja
  • lite salt
Tillagning
  1. Rårör lingon med lite socker.
  2. Blanda crème fraiche och majonäs.
  3. Blanda i lingon och tillsätt vitlök.
  4. Smaka av med salt.
  5. Skölj och torka sillen. 
  6. Skär den i bitar och blanda ner den i smeten.
  7. Låt stå minst i några timmar, godast blir den efter ett dygn.
  8. Vänd i persiljan vid servering.

Kommentarer

  1. Låter riktigt gott. Här hemma har vi gjort wasbisill för första gången.
    God Jul

    SvaraRadera
  2. Det låter spännande. God Jul

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)