Enkel Biffgryta


2-4 personer

  • 500 g innan- eller ytterlår
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 krm mejram eller timjan
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl rödvin
  • 500 g djupfrysta tinade grönsaker
  • Salt
  • Peppar
Tillagning
  1. Skär köttet i små strimlor och bryn det ganska rejält i en teflonpanna (du kan ha lite vatten i om du vill men det behövdes inte för mig).
  2. Lägg över köttet i en gryta. Salta och Peppra (jag kryddade på köttet under stekning).
  3. Tillsätt pressad vitlök, den finhackade löken och timjan eller mejram.
  4. Häll i buljongen och rödvinet.
  5. Låt köttet puttra på svag värme under lock i ca 1 timme.
  6. De sista 15 minuterna av koktiden kokas grönsakerna tillsammans med köttet.
Näringsvärde per 100 g
  • Energi 178 Kcal
  • Fett 2,4 g
  • Protein 24 g
  • Kolhydrater 11 g
Jag serverade med fullkornsris men potatis är ett annat bra alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)