Fläskfilé med lingonsylt


En mycket god fläskfilérätt som är enkel att laga till.

4 personer

  • ca 1 kg fläskfilé
  • 1 1/2 - 2 dl lingonsylt
  • 1 dl soja
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • ca 3 dl grädde
  • matfett till formen
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva fläskfilén och lägg i en smord ugnsfastform.
  3. Bred lingonsylten över köttet.
  4. Häll över sojan.
  5. Smula över buljongtärningarna.
  6. Häll över grädden.
  7. Grädda i ugn i 35 - 40 minuter.
  8. Skydda med folie efter halva tiden.
Servera med pressad potatis.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)