KÖKSTIPS

SALLADSKNIV SCANPAN SPECTRUMJag köpte ovan kniv på Cervera för 69 kr. Det är en salladskniv gjord i plast. Eftersom den är gjord i plast så blir inte kanterna på salladen brun när man skär med den. Sallad har en förmåga att reagera på stålet i knivarna men eftersom denna kniv är gjort av plast så uppstår ingen oxidering. Kniven fungerar även mycket bra att skär övriga grönsaker med.

Största anledningen till att jag köpte denna kniv var att min dotter på 5 år skulle använda när hon hjälper mig med matlagningen. Numera använder hon alltid denna kniv även när hon skär till exempel falukorv. Kniven är tillräckligt vass för att kunna skära alla grönsaker, frukter och falukorv etc och den stora fördelen med att låta barn använda denna kniv är att jämfört med vanliga vassa stålknivar så skär de sig inte lika enkelt. Jag tycker detta är den perfekta "första" kniven för barn att använda så att de lär sig att hantera en riktig och stor kniv innan de börjar använda knivar med stålblad.

LAXFILÉ

Jag äter mycket lax då det smakar gott och är nyttigt med sina bra fetter och mycket proteiner. Jag har helt slutat köpa de där förpackningarna med 4 st laxfiléer på 125 gram styck. Jag tycker helt enkelt det smakar mycket bättre om man köper en hel lax. Dessutom blir det oftast billigare att köpa en hel lax. På City Gross tar de 59 kr/kg om du köper en lax och det är väl mindre än vad man kan få betala för 4 x 125 g vaccumförpackad fryst laxfilé. Visst man betalar för huvud och ben samt att det krävs lite jobb om man köper en hel lax men det blir fortfarande billigare om man vet hur man tar hand om alla delar av laxen och framförallt smakar det mycket bättre då laxen är färsk och inte fryst. De stora bitarna gör man filé på och de mindre bitarna är perfekt om man vill göra till exempel en laxtartar. Det är inte så svårt som man kanske tror att filéa en lax. Det finns fler sätt att göra det men nedan finner du en enkel instruktionvideo på hur man gör. Sedan är det bara att köpa mycket lax och öva så går det av bara farten tillslut.
Tips på bra laxrecept hittar du här.

Lycka till och låt det väl smaka!'


Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)

Biff Rydberg (Per Morberg)