Whisky- och Lingonsill

10-12 personer

  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 morötter
  • 1 liten gul lök
  • 1 1/2 dl whisky
  • 1 dl frysta lingon 
Tillagning
  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
  2. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och skär löken i skivor. Lägg morötter och lök i lagen. Låt kallna.
  3. Tillsätt whisky och lingon till lagen.
  4. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Lägg sillen i en glasburk. Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen 1 dygn före servering.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Helstekt gös i ugn

Sommargurka (Plura)