Köttbullar

4 personer

  • 500 g köttfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk stekfett
Tillagning
  1. Blanda ströbröd och grädde.
  2. Låt svälla i 10 min.
  3. Lägg i färs, lök, salt och peppar i en bunke.
  4. Tillsätt ströbröd/grädde.
  5. Rör till en jämn smet.
  6. Forma smeten till jämna köttbullar.
  7. Stek dem i stekfettet på medelvärme i 3-5 minuter.
  8. Servera med potatismos, rårörda lingon och inlagd gurka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Julköttbullar med julmust

Sommargurka (Plura)

Helstekt gös i ugn