Translate

Sök recept

söndag

Köttfärslimpa med oliver


En svensk klassiker som denna gång har pimpats upp med gröna oliver.

4 personer

  • 500 g köttfärs
  • 1 burk creme fraiche (2 dl)
  • 1 st ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • en burk oliver ca 200 g
  • salt
  • peppar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär oliverna i skivor.
  3. Blanda ingredienserna väl.
  4. Forma en limpa.
  5. Lägg på en smord plåt.
  6. Grädda i ugnen i 40 minuter.
Näringsvärde per portion köttfärslimpa
  • Energi 375 Kcal
  • Fett 25 g
  • Protein 29 g
  • Kolhydrater 4 g
Servera med kokt potatis och lingonsylt eller rårörda lingon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar