Köttfärslimpa med fetaost och kesella


Jag använde kvarg med 0,1% fett och fetaost med 10% fett för att hålla ner kalorierna men självklart kan du köra med högre fetthalt, speciellt om du kör en låg kolhydrat/hög fett diet typ LCHF.

8-10 personer

  • 1 kg nötfärs
  • 5 dl kesella eller kvarg
  • 200 g fetaost
  • 2 st ägg
  • salt
  • peppar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop nötfärs, ägg, salt och peppar i en stor bunke.
  3. Blanda ihop kesella och fetaost i en separat bunke.
  4. Häll över fetaoströran i färsröran och blanda ihop.
  5. Forma två limpor på en plåt med bakpapper.
  6. Grädda i ugn i 40 minuter.
Näringsvärde per portion (beräknat på 10 portioner) köttfärslimpa
  • Energi 216 Kcal
  • Fett 10 g
  • Protein 29g
  • Kolhydrater 2 g
Severa med potatismos och lingonsylt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Helstekt gös i ugn

Biff Rydberg (Per Morberg)

Sommargurka (Plura)